5 tips voor wie wil investeren in beleggingsvastgoed

Je spaarboekje brengt momenteel weinig of niets op waardoor veel mensen op zoek gaan naar andere manieren om rendement te genereren. Is het nu een goed moment om in vastgoed te investeren? Als je de stap wil zetten, geven we graag enkele tips.

01 Horizon op lange termijn

Als je wil investeren in beleggingsvastgoed, dan doe je dit niet om op korte termijn alweer te verkopen. Integendeel, bekijk het als een langetermijninvestering. Enkel dan is investeren in beleggingsvastgoed een interessante keuze.

02 Meer dan enkel rendement

De Belg heeft een baksteen in de maag. Het positieve rendement is meestal één van de belangrijkste redenen om in vastgoed te beleggen. En toch staar je je maar beter niet blind op de meerwaarde van vastgoed. Logisch dat je je investering graag zo snel mogelijk terugverdient. Maar er zijn nog heel wat andere zaken die meespelen om van een goede investering te kunnen spreken. 

03 Overweeg duurzame keuzes

Duurzaamheid wint aan belang. Bij de aankoop van vastgoed hou je best rekening met het E-peil. Dat geeft aan hoe energiezuinig een pand is. Dit is niet alleen interessant voor jou als investeerder, maar ook voor mogelijke toekomstige huurders. De aandacht voor duurzaamheid zal de komende jaren ongetwijfeld alleen maar toenemen.

04 Begin voorzichtig

Je eerste stappen op vlak van investeren beleggingsvastgoed? Begin dan misschien beter klein en ga niet meteen voor een enorm pand dat je uiteindelijk aan verschillende partijen zal moeten verhuren. Hou bij elke beslissing je eigen doel voor ogen: waarom wil je beleggen in vastgoed? In welk type vastgoed wil je investeren? Heb je tijd om alles zelf op te volgen of besteed je dit liever uit? Aan de hand van deze antwoorden kan je de verschillende mogelijkheden aftasten en een keuze maken die realistisch is en blijft.

05 Laat je bijstaan door een neutrale partner

Al concrete investeringsplannen of toch nog eerder in de aftastingsfase? Bij Van Breda Immo Consult kan je altijd terecht voor objectief en neutraal advies. We luisteren naar je verhaal en geven advies op jouw maat. Als je wil investeren in beleggingsvastgoed, brengen we je in contact met de juiste partner. We blijven alles vanop de zijlijn volgen zodat je steeds bij ons terecht kan met al je vragen.

Advies op maat?

We luisteren graag naar jouw plannen en ideeën.